Tallers Terapéutics

TALLERS TERAPÉUTICS

Tant al Programa ACTIVA-T «Estimulació Integral per a Persones amb Deteriorament Cognitiu Lleu», com al Programa Terapèutic del Centre de Dia «Benicadell», l’AFA MURO I COMARCA té per objectiu a través de les diferents activitats, incidir en l’estimulació i manteniment de les capacitats cognitives i funcionals residuals de cada usuari/a que assisteix a aquestos Programes.

La funció cognitiva té repercussió directa sobre la funcionalitat de la persona i al inrevés, la ocupació en una tasca i la realització de les diferents activitats de la vida diària, bàsiques, instrumentals i avançades actua de protecció front al deteriorament cognitiu.

Amb la base de mantenir als nostres usuaris y usuàries actius cognitiva i funcionalment, a través dels programes d’atenció directa es desenvolupen diferents Tallers Terapèutics basats Teràpies No Farmacològiques.

Taller de Musicoterpia

Diferents estudis han mostrat la validesa a l’hora d’utilitzar la música preferida de les persones amb Alzheimer durant les sessions terapèutiques, sobretot cançons relacionades amb la etapa adulta. Els usuaris y usuàries conserven la capacitat de cantar cançons antigues, a pesar de tenir dificultats de llenguatge i memòria. La música representa un canal per a facilitar el record de fets passats i que tornen a la memòria, produint a la volta emocions i associacions oblidades.

Teràpia Fisica Adaptada

El exercici físic es un pilar fonamental en la promoció i el manteniment de la autonomia funcional. Es la principal intervenció per a previndre i tractar la fragilitat així com revertir el deteriorament funcional associat a situacions invalidants.

www.lifeactivevalencia.com

Espai Snoezelen

Els sentits ens permeten comunicar-nos e interactuar amb el nostre entorn. D’aquesta manera, a través de llums, aromes, música o sons i textures, el espai Snoezelen recrea una atmosfera que proporciona experiències agradables que fomenten el benestar emocional i estimulen les capacitats, tant físiques com cognitives dels usuaris i usuaries.

Estimulació a través de noves tecnologies

S’utilitzen pantalles tàctils i tabletes que es combinen amb una ferramenta que permet realitzar una intervenció personalitzada en el tractament i prevenció dels dèficits cognitius i funcionals. Cada activitat esta nivellada seguint paràmetres tècnics que permeten al terapeuta adaptar la estimulació de les capacitats cognitives bàsiques basant-se en les activitats de la vida diària.

www.neuronup.com

Taller de Logopèdia

Amb el deteriorament cognitiu s’afecten totes les funcions cognitives superiors, entre les quals s’encontra el llenguatge. La competència comunicativa es veu alterada però les limitacions lingüístiques més destacades dependran sobretot de la progressió i la etiologia de cada procés. La intervenció logopèdica es primordial per a preservar la parla el màxim temps possible afavorint la comunicació i la relació amb l’entorn dels usuaris i usuàries dels programes.

Activitas Intergeneracionals

Els programes intergeneracionals serveixen  per a compartir experiències que beneficien a tots els usuaris/es. Estan dissenyats per a que persones de diverses edats sense llaçades biològiques s’impliquen en interaccions que promouen els llaços afectius entre les distintes generacions i es produïsca un intercanvi cultural que proporcione sistemes de recolzament positiu que ajuden al manteniment del benestar i la qualitat de vida

Altres tallers

Eixides Socio-Culturals , Cel.lebració de Festes i Tradicions , Taller d’Horticultura i Jardineria

Taller de Cuina , Taller Mètode Montessori , Taller Historia de Vida

Part d’aquestes activitats son subencionades per la Excma Diputació d’Alacant