DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER 2014 «SOLIDARIS»

03
Sep

El pròxim 21 de setembre es celebra el DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER, esdeveniment instituït per la Organització Mundial de la Salut (OMS) i patrocinat per Alzheimer’s Disease Internacional (ADI).

 

Tots els actes que organitzem per a la seua celebració tenen un  doble objectiu; per una banda, sensibilitzar a societat espanyola davant d’aquesta «epidèmia del segle XXI», així com de les seues conseqüències socio-sanitaries; i d’altra, desenvolupar una campanya d’educació sanitària dirigida a promoure la prevenció d’aquesta patologia, que afecta a mes de 3,5 milions de persones en Espanya, entre els que la pateixen directament i les seues famílies cuidadores.

 

En el àmbit nacional, la Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars de Persones amb alzheimer i altres demències (CEAFA), ha decidit promocionar aquest dia tant important amb el següent LEMA: «SOLIDARIS»

 

L’Alzheimer es un problema socio-sanitari de primera magnitud amb incidència en tots els estaments de la societat, estretament lligat a l’extensió de l’esperança de vida de la població. La dependència que genera afecta no sols a la persona que pateix directament la malaltia sinó també a la família cuidadora, a més de a importants col·lectius de la societat. L’Alzheimer es, llavors, un problema de tots, i entre tots ha d’afrontar-se.